Yakin Lan
Kars tren garında İstanbul'a hareket etmek üzere Doğu Ekspresi hazır beklemektedir.

Kayseri'li iş için geldigi Kars'tan dönmek üzere trene biner ve kompartımanını bulur.

İçeride iki tane 45-50 yaşlarında adam ve birde 20 yaşlarında genç vardır.

-"Selamün Aleyküm"

diyerek Kayseri'li içeri girer.İçerdekiler;

-"Aleyküm Selam" derler.

Kayseri'li yerine oturur ve bir süre sonra tren hareket eder.Yolculuğun başında hiç kimse konuşmamaktadır.Yalnız genç çocuk biraz sıkıntılıdır.Orta yaşlılardan birisi çocuğun bu halini görür ve laf atar.

-"Hayrola genç senin bir derdin mi var?"

Çocuk dayanamaz başlar anlatmaya:

-"Ya abi ben İstanbul Üniversitesinde öğrenciyim.Yarı yıl tatili için köyüme geldim. Zavallı anam beni okutabilmek için kötü yola düşmüş. Kadını o halde görünce çok canım sıkıldı. Üzüldüm" der. Bu sefer soruyu soran adam çocuğu teselli etmek için söze başlar.

-"Bak aslanım ananla iftihar et kadıncağız seni okutabilmek için nelere katlanıyor. Ben falanca yerin genel müdürüyüm. Anacığım beni okutabilmek için her gece pavyonlarda konsomatrislik yapardı. Üzülme" der.Bu sefer öteki orta yaslı adam lafa karışır.

-"Yavrum gördün işte analık hakkı ödenmez. Beyefendi doğru söylüyor ben ki filanca şirketin patronuyum anam beni okutabilmek için her gece kendini satardı. Boşver"

der.

Tabiki Kayseri'linin de konuşması lazım. Elini cebine atar ve bir uzun Samsun paketi çıkartır. Diğerlerine ikram ederek şöyle der:

-"Yakın lan oxxxpu cocukları birer tane...."



Admin

Fıkralarla Gülme Zamanı | http://www.fikra.sevdaligul.com